Ankara Anlaşması Vizesi Hakkında Her Şey

Advantage Solicitors Avukatlık firması direktörü Fidan Osoy, İngiltere’de iş kurma ve yerleşmek isteyenler için Ankara Anlaşması vizesi hakkında bilgi verdi.

Ankara Anlaşması Vizesi Hakkında Her Şey
banner560

İşte Avukat Fidan Osoy’un açıklamalarıyla Ankara Antlaşması – İş Kurma Vizesi (ECAA 2 – Turkish Businessperson) vizesi hakkında her şey:

İngiltere’de iş kurma düşüncesinde olan Türkiye vatandaşı bir girişimci iseniz Ankara Antlaşması’nın (Ankara Agreement) birçok konuda size avantajlar sağlayan bir vize türü olduğunu belirtmeliyiz.

Son yıllarda İngiltere’ye yapmış oldukları turistik ya da eğitim amaçlı ziyaretleri esnasında burada fark ettikleri iş fırsatlarını hayata geçiren birçok vatandaşımız bu vize türüne geçiş yapmış olup ve ticari faaliyetlerini İngiltere’de kurmuş oldukları işletmeleri üzerinden başarılı bir şekilde sürdürmektedirler.

Ankara Antlaşması vize türüne İngiltere’den, Türkiye’den ya da hali hazırda var olan vizeniz ile kaldığınız herhangi bir ülkeden başvuru yapabilirsiniz. Bu noktada belirtmek isteriz ki kısa dönem öğrenci vizeleri İngiltere içinden uzatma yapılamamaktadır fakat iş kurarak İngiltere’de yaşamaya devam etme fikrinde olan kişiler vizelerini İngiltere’den başvuru yaparak Ankara Antlaşması’na çevirebilmektedirler. 

Ankara Antlaşması başvurusu yapabilmeniz için öncelikle aşağıdaki şartları sağlıyor olmalısınız;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 18 yaşınüzerindeolmak,
  • İngiltere’de uygulanabilir bir iş planı sahibi olmak,
  • İş için kullanılacakkaynağı belirli bir sermayeye sahip olmak.

Bu vize türüne başvuru yapabilmeniz içinİngiltere’defaaliyet gösteren bir işletmenin size sponsor olmasıya da £200,000’luk bir yatırım ile İngiltere’de iş kuracağınızı taahhüt etmeniz gibi zorunluluklarınız bulunmamaktadır. Ankara Antlaşması sayesinde vatandaşlarımız herhangi bir yatırım limiti olmaksızın İngiltere’de kendi işlerini kurabilmek (self-employed) amacıyla başvuru yapabilmektedir. Ayrıca, Ankara Antlaşması vizesi ileİngiltere’deki işletmeniz üzerinden anlaşma yaptığınız firmalarlakontratlı olarak çalışmanızveyaserbest çalışan (freelance)olarak hizmet vermenizde mümkündür.

Ankara Antlaşması süreçlerini kısaca özetleyecek olursak; yapacağınız ilk başvurunun akabinde sonucunuz olumlu olduğunda bir yıllık vizeniz verilir.  Bu vize ile özel ve işhayatınızıİngiltere’de kurmanız ve devam ettirmeniz beklenir. Daha sonra tarafınıza verilmiş olan vizenin şartlarını başarılı bir şekilde yerine getirdiğinizi kanıtlayıcı belgelerle 3 yıllık vize talebinizi Home Office’e iletirsiniz. Toplamda 4 yıl boyunca İngiltere’de kendi işini başarılı bir şekilde devam ettiren vatandaşlarımız süresiz oturum (indefinite) başvurusu yapma hakkını kazanabilirler.

Müvekkillerinin hukuki ihtiyaçlarını hızlı ve tam hizmet anlayışıyla ele alan Advantage Avukatlık, deneyimli avukat ve uzman kadrosuyla Ankara Antlaşması vizesi başvurularında da hizmet vermeye devam ediyor.Ayrıca bu vize başvurusu ile ilgili yapacağınız ilk değerlendirme görüşmesi de ücretsiz.  Arayın, görüşelim.

Konuyla ilgili doğrudan bilgi edinmek isteyenler için;

Advantage Solicitors

Advantage House

273 Fore Street

Edmonton

London N9 0PD

Tel: 0208 807 1676

M: 07379 148 424

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 15:27
banner741
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner521

banner559

banner646