Ankara Antlaşması (ECAA1 ve ECAA2) vize kategorilerinde ILR başvurusu yeterlilik süresi 5 yıl olarak açıklandı.

Bilindiği üzere Home Office, 16 Mart 2018 tarihinde yaptığı açıklamayla Aydoğdu Davasına atıfta bulunmuş, Ankara Anltlaşması (ECAA) vizesi süresiz oturum (ILR) hakları ile ilgili özel bir kategori oluşturacaklarını belirterek yeni kategori ile ilgili detaylar yayınlanana kadar duyurunun yapıldığı 16 Mart tarihi itibariyle süresiz oturum başvurularını kabul edilmeyeceğini ve bu süreçte yapılacak olan tüm başvuruların uzatma başvurusu olarak değerlendirileceğini duyurdu.

Süreçte birçok farklı spekülasyon yapılsa da Advantage Avukatlık olarak müvekkillerimize ve vatandaşlarımıza sakin kalmalarını ve açıklamayı beklemeyi önermiş; yine de yaptığımız başvurularda eklediğimiz ön mektuplarla başvuru sahiplerinin ILR hüzerindeki haklarını ilgili antlaşma ve kanun maddeleri referanslarıyla vurgulamayı sürdürmüştük.

Bugün, Ankara Antlaşması İş İnsanı (ECAA 2 – Turkish Business person) kategorisine ek olarak, Ankara Antlasması – İşçi (ECAA 1- Turkish Employed) vize kategorisini de kapsayacak şekilde yeni bir bildiri yayınlandı. Buna göre, Indefinite Leave to Remain (ILR) yani Süresiz Oturum için başvuru yeterlik süresi bu iki vize kategorisi için 5 yıl olarak açıklandı.

Her kategori için detaylı bir değerlendirme yaptığımızda, dikkat edilmesi gereken farklı hususlar bulunsa da bildiriyi kısaca özetlediğimizde aşağıdaki şartları yerine getirmiş olan vize sahiplerinin süresiz oturum için başvuruda bulunabileceklerini söyleyebiliriz:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Son 5 yıldır Birleşik Krallık’ta bulunmak (Bağlı olduğu vize kategorisinin şartları ile)
  • İngilizce yeterlik testinde başarılı olmak
  • Life in the UK testinde başarılı olmak

Bunun dışında getirilen bir diğer değişiklik ise başvuru şekli. 15 Haziran, yani değişiklik duyurusunun yapıldığı tarih itibariyle başvuru formu online olarak doldurulacak ve başvuru evrakları 15 gün içinde posta yoluyla teslim edilecek. Başvurularda kağıt form kabul edilmeyecek.

Başvurular Benzer vize kategorilerinde olduğu gibi ECAA vize kategorileri üzerinden yapılacak ILR başvurularının ücreti ile ilgili şimdilik bir talep bulunmuyor. Bunun dışında Ankara Antlaşması vizesi sahiplerinin hem kendi hem de bağımlı aile bireylerini geçindirme koşulu hala yerine getirilmesi gereken önemli hususlardan biri olarak yerini korumaya devam ediyor.

Yapılan değişiklikle ilgili durumunuza özel detaylı değerlendirme ve vize başvuru ve uzatma ile ilgili sorularınız için Advantage Avukatlık’la iletişime geçebilirsiniz.  

 

Advantage Solicitors

273 Fore Street Edmonton London N9 0PD

Mobil: 07950624321

Tel: 0208 807 1676

Faks: 0208 807 7078

banner647
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner521

banner559

banner646